Afganisztán Tálibok : Csatatérré változtatták a tálibok Afganisztán fővárosát / Megtartották a tálibok az első sajtótájékoztatójukat, miután átvették a hatalmat afganisztánban.

Afganisztán Tálibok : Csatatérré változtatták a tálibok Afganisztán fővárosát / Megtartották a tálibok az első sajtótájékoztatójukat, miután átvették a hatalmat afganisztánban.. Afganisztánban a totális hatalmat megszerző tálib lázadók bejelentették kedden, hogy büntetlenséget biztosítanak minden állami tisztviselőnek, és felszólították őket, hogy térjenek vissza munkahelyükre. „általános amnesztiát hirdetünk mindenki számára, hogy teljes bizalommal élje tovább megszokott. Négy nap alatt összesen öt tartományi főváros került a tálibok kezére. A tálib lázadók immár afganisztán összes határátkelőjét az ellenőrzésük alatt tartják, így az országot már csak légi úton, a kabuli repülőtérről lehet elhagyni. Az összes biztonsági erő elhagyta a várost, a helyi katonák hátrahagyták felszerelésüket és az üzbég határ felé menekültek.

Asraf gáni afgán elnök vasárnap elhagyta afganisztán, az ország nagy részét tíz nap alatt elfoglaló iszlamista szélsőséges tálibok pedig a fővárosba, kabulba is bevonultak, elfoglalták az elnöki palotát, és közölték, hogy hamarosan kikiáltják az afganisztáni iszlám emirátust. Az amerikai állampolgárok őrült gyorsaságú evakuálása nagy sebességre kapcsol, ahogy a tálibok közelednek kabul felé. Jelentős sikereket értek el a tálibok az afgán hadsereg ellen indított nagyszabású offenzívájuk során. A radikális iszlamista tálibok azóta nagy területeket vontak uralmuk alá, kiszorítva az ellenállást alig tanúsító kormányerőket. A felkelők afganisztán északi, nyugati és déli részének nagy részét már ellenőrzésük alatt tartják.

Afganisztán | Orientalista.hu - Part 5
Afganisztán | Orientalista.hu - Part 5 from orientalista.hu
A tálibok nem diszkriminálják majd a nőket, de a saría szerint kell élniük. A reuters szerint nincsenek harcok a városban, amit a tálib szóvivő is megerősített. Pakisztán bejelentette, hogy lezárta az afganisztánnal közös torkhami határátkelőt, miután az is a tálibok ellenőrzése alá került az afgán oldalon. Jelenleg afganisztán politikai térképe így néz ki, a fehér területek a tálibok kezén vannak, míg a pirossal jelölt térséget a kormányerők ellenőrzik: Jelentős sikereket értek el a tálibok az afgán hadsereg ellen indított nagyszabású offenzívájuk során. De ha a dohai megállapodással ellentétben marad külföldi katona az. Az összes biztonsági erő elhagyta a várost, a helyi katonák hátrahagyták felszerelésüket és az üzbég határ felé menekültek. A tálibok iszlám vallási fanatikus csoport, a vallás szunnita ágához tartoznak, a mozgalom 1994 körül jött létre.

Afganisztánban a totális hatalmat megszerző tálib lázadók bejelentették kedden, hogy büntetlenséget biztosítanak minden állami tisztviselőnek, és felszólították őket, hogy térjenek vissza munkahelyükre.

A mozgalomban szerepet vállaló afgánokat az egyesült államok terrorizmussal gyanúsította meg, egy részüket guantánamói fogolytáborba szállította. Pakisztán bejelentette, hogy lezárta az afganisztánnal közös torkhami határátkelőt, miután az is a tálibok ellenőrzése alá került az afgán oldalon. A zarándzsi összeomlás után szombaton elesett a türkmén határ mellett található sibargan, dzsauzdzsán tartomány fővárosa, aztán vasárnap megszerezték a tálibok a 375 ezres lakosságú kunduzt is, amely afganisztán hatodik legnépesebb városa. Kijelentette, hogy célja a saríában meghatározott büntetések kiterjesztése afganisztán egész területére, amint a tálibok átveszik az ellenőrzést az ország felett az amerikai csapatok kivonulása nyomán. Ha elérik céljukat, a végső győzelmet, akkor megfosztják a nőket a jogaiktól és földönfutóvá teszik a fél társadalmat. A tálibok egyik szóvivője a twitteren péntekre virradóra jelentette be, hogy csapataik „teljességgel megszállták kandahárt. A radikális iszlamista tálibok elfoglalták afganisztán második legnépesebb városát, kandahárt is. Az afgán kormány összeomlik, mivel ghani elnök elmenekül az országból, a tálibok pedig bevonulnak kabulba. A tálibok szombaton további két tartományt foglaltak el. Gaál józsef könyörtelen fegyveres harcok dúlnak afganisztán egész területén a radikális iszlamista tálibok és az amerikaiak által kiképzett afgán nemzeti hadsereg (ana) között. 2007 elején a tálibok növekvő jelenlétére válaszul az egyesült államok növelte csapatai létszámát. Elhagyta afganisztánt asraf gani elnök, miután a tálibok vasárnap elérték az ország fővárosát, kabult. „általános amnesztiát hirdetünk mindenki számára, hogy teljes bizalommal élje tovább megszokott.

A lakossági támogatással alig rendelkező tálib erők gyakorlatilag utcáról utcára veszik át az irányítást most már az ország regionális központjaiban is. Afganisztán felét elfoglalták a tálibok. Jelentős sikereket értek el a tálibok az afgán hadsereg ellen indított nagyszabású offenzívájuk során. A tálibok egyik szóvivője a twitteren péntekre virradóra jelentette be, hogy csapataik „teljességgel megszállták kandahárt. A tálib fegyveresek elfoglalták logar tartomány egészét, a fővárostól, kabultól délre, és elérték a charad asyab.

Kelet-Afganisztán - Amerikai katonát öltek a tálibok Újév ...
Kelet-Afganisztán - Amerikai katonát öltek a tálibok Újév ... from www.bumm.sk
Afganisztán felét elfoglalták a tálibok. Az amerikai állampolgárok őrült gyorsaságú evakuálása nagy sebességre kapcsol, ahogy a tálibok közelednek kabul felé. Isten számon fogja kérni rajta, és afganisztán népe majd meghozza az. Megtartották a tálibok az első sajtótájékoztatójukat, miután átvették a hatalmat afganisztánban. A lakossági támogatással alig rendelkező tálib erők gyakorlatilag utcáról utcára veszik át az irányítást most már az ország regionális központjaiban is. A radikális iszlamista tálibok elfoglalták afganisztán második legnépesebb városát, kandahárt is. A tálib lázadók immár afganisztán összes határátkelőjét az ellenőrzésük alatt tartják, így az országot már csak légi úton, a kabuli repülőtérről lehet elhagyni. A tálibok iszlám vallási fanatikus csoport, a vallás szunnita ágához tartoznak, a mozgalom 1994 körül jött létre.

Afganisztán felét elfoglalták a tálibok.

A tálibok afganisztán negyedik legnépesebb városát is elfoglalták. Jelentős sikereket értek el a tálibok az afgán hadsereg ellen indított nagyszabású offenzívájuk során. Az usa és a nyugat támogatásával az elmúlt 20 évben lassan felépült ország most pillanatok alatt tér vissza a majdnem középkori állapotok közé, oda, ahol a. Újabb tartományt foglaltak el a tálibok. Szó esett arról is, milyen rendszerben fognak az emberek élni afganisztánban. A mozgalomban szerepet vállaló afgánokat az egyesült államok terrorizmussal gyanúsította meg, egy részüket guantánamói fogolytáborba szállította. 2007 elején a tálibok növekvő jelenlétére válaszul az egyesült államok növelte csapatai létszámát. Pakisztán bejelentette, hogy lezárta az afganisztánnal közös torkhami határátkelőt, miután az is a tálibok ellenőrzése alá került az afgán oldalon. A tálibok vezetői afganisztán déli részére húzódtak vissza. Az első sajtótájékoztatójukat tartó táliboknak elegük van az ellenségeskedésekből, szinte békehadtestté alakultak. A reuters szerint nincsenek harcok a városban, amit a tálib szóvivő is megerősített. A tálibok szombaton további két tartományt foglaltak el. Isten számon fogja kérni rajta, és afganisztán népe majd meghozza az.

A tálibok iszlám vallási fanatikus csoport, a vallás szunnita ágához tartoznak, a mozgalom 1994 körül jött létre. Az afganisztáni radikális iszlamista tálib lázadók elfoglalták az ország északnyugati részében fekvő sibargan városát, dzsauzdzsán tartomány székhelyét. Az első sajtótájékoztatójukat tartó táliboknak elegük van az ellenségeskedésekből, szinte békehadtestté alakultak. Kijelentette, hogy célja a saríában meghatározott büntetések kiterjesztése afganisztán egész területére, amint a tálibok átveszik az ellenőrzést az ország felett az amerikai csapatok kivonulása nyomán. Ha elérik céljukat, a végső győzelmet, akkor megfosztják a nőket a jogaiktól és földönfutóvá teszik a fél társadalmat.

Az afganisztáni kudarc megjósolható volt, és egyesek meg ...
Az afganisztáni kudarc megjósolható volt, és egyesek meg ... from maszol.ro
A lakossági támogatással alig rendelkező tálib erők gyakorlatilag utcáról utcára veszik át az irányítást most már az ország regionális központjaiban is. A tálibok afganisztán negyedik legnépesebb városát is elfoglalták. Az iszlamista lázadók az ország második legnépesebb városát, kandahárt is elfoglalták, és már csaknem az ország fele fölött átvették az uralmat. 2007 elején a tálibok növekvő jelenlétére válaszul az egyesült államok növelte csapatai létszámát. A tálib fegyveresek elfoglalták logar tartomány egészét, a fővárostól, kabultól délre, és elérték a charad asyab. Asraf gáni afgán elnök vasárnap elhagyta afganisztán, az ország nagy részét tíz nap alatt elfoglaló iszlamista szélsőséges tálibok pedig a fővárosba, kabulba is bevonultak, elfoglalták az elnöki palotát, és közölték, hogy hamarosan kikiáltják az afganisztáni iszlám emirátust. A tálibok nem diszkriminálják majd a nőket, de a saría szerint kell élniük. Újabb tartományt foglaltak el a tálibok.

Afganisztán felét elfoglalták a tálibok.

Az iszlamista lázadók az ország második legnépesebb városát, kandahárt is elfoglalták, és már csaknem az ország fele fölött átvették az uralmat. Gaál józsef könyörtelen fegyveres harcok dúlnak afganisztán egész területén a radikális iszlamista tálibok és az amerikaiak által kiképzett afgán nemzeti hadsereg (ana) között. Az összecsapások következtében eddig több ezer ártatlan civil vesztette életét, és a helyzet egyáltalán nem úgy fest, hogy a felek feladnák a pozícióit a. A tálibok szokatlan, megfigyelők szerint körmönfont taktikával egy hét alatt leverték az afganisztán északi részén uralkodó ellenségeiket és sarokba szorították a demokratikusan megválasztott kormányt. Elhagyta afganisztánt asraf gani elnök, miután a tálibok vasárnap elérték az ország fővárosát, kabult. A felkelők afganisztán északi, nyugati és déli részének nagy részét már ellenőrzésük alatt tartják. Újabb tartományt foglaltak el a tálibok. A tálibok egyik szóvivője a twitteren péntekre virradóra jelentette be, hogy csapataik „teljességgel megszállták kandahárt. Egy helyi lakos az afp francia hírügynökségnek nyilatkozva. A nyugati katonai erők kivonásásval afganisztán mindinkább egy újabb polgárháború felé sodródik. Az összes biztonsági erő elhagyta a várost, a helyi katonák hátrahagyták felszerelésüket és az üzbég határ felé menekültek. Asraf gáni afgán elnök vasárnap elhagyta afganisztán, az ország nagy részét tíz nap alatt elfoglaló iszlamista szélsőséges tálibok pedig a fővárosba, kabulba is bevonultak, elfoglalták az elnöki palotát, és közölték, hogy hamarosan kikiáltják az afganisztáni iszlám emirátust. A radikális iszlamista tálibok azóta nagy területeket vontak uralmuk alá, kiszorítva az ellenállást alig tanúsító kormányerőket.